بهترین استراتژی برای بورس ایران در شرایط فعلی چیست؟ آیا در شرایط فعلی بورس ایران هم میتوان کسب سود کرد؟
یکی از تصورات اشتباهی که در ذهن معاملهگران در بورس ایران وجود دارد این است که:
“در بازار صعودی هر سهمی خریداری کنند، سودده است.”
بر اساس این تفکر، افراد بدون کسب دانش و مهارت به معامله در بازار بورس پرداختند. در شرایط صعودی بورس ایران در طی ماههای گذشته این افراد بدون بررسی سهم مورد نظر اقدام به خرید آن کره و سود میبردند.
همین افراد در مقابل در بازار نزولی بر این باورند که قیمت سهم ها در حال ریزش است و امکان کسب سود از بازار نزولی وجود ندارد.
آیا این تفکر درست است؟
بهترین استراتژی برای بورس ایران در شرایط فعلی جهت کسب سود چیست؟
خیر این تصور کاملا اشتباه است. برای اصلاح این تفکر و آشنایی با بهترین استراتژی برای بورس ایران در شرایط فعلی به مثالهای زیر دقت کنید:
در اینجا با ذکر مثالهایی این تصور و تفکر اشتباه را اصلاح میکنم بدین منظور سهام بازار بورس را به سه دسته تقسیم میکنیم:
گروه نخست:
یک دسته از سهام بازار متعلق به شرکتها و کارخانههایی هستند که فعالیت اقتصادی به شدت خوبی دارند و وقتی میزان تولید محصول آنها را در ماههای مختلف بررسی میکنیم میبنم روند تولید و فروش آنها هر ماه افزایش داشته و فروش آنها بیشتر شده است.
طبیعی است شرکتی که هر ماه و یا هر فصل افزایش تولید و فروش داشته باشد به طبع آینده خوبی دارد. خصوصا اگر این روند در طولانی مدت ادامه داشته باشد.
مرحله بعد از توجه به میزان فروش و تولید، توجه به هزینههاست. باید بررسی شود با توجه به رشد تولید فروش و درآمد، میزان هزینه ها چقدر افزایش داشته است؟
در برخی مثالها میبینیم که مدیریت شرکت عملکرد فوق العاده ای داشته و توانسته هزینه ها را تا حد زیادی کنترل کند. برای مثال میزان در آمد و فروش 100% رشد داشته اما هزینه ها 20% افزایش پیدا کرده است. با این شرایط قاعدتا باید ارزش سهم این کارخانه افزایش یابد.
در بازار بورس مگاهی شاهد این هستیم که معامله گران در حال فروش سهام این کارخانهها یا شرکتها با قیمتهای ارزان هستند !!!
این دقیقا بهترین زمان برای ورود به بازار و کسب سود عالی است. یعنی بهترین استراتژی برای بورس ایران در این حالت خرید سهام کارخانهای که سودده است اما سهام آن به قیمت ارزانی فروخته میشود، یا هنوز سهام آن در بازار رشد نکرده و حتی افت کرده است.
شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که ” آیا ممکن است مجموعه ای که از نظر تولید فروش و در آمد رشد داشته است، ارزش سهامش رشد نکرده باشد و یا حتی دچار افت شود؟
بله امکان پذیر است. با یک بررسی و تحقیق ساده متوجه میشوید که شرکتهای زیادی هستند که با توجه به رشد اقتصادی سهام آنها با قیمت ارزانی فروخته میشود. یکی از دلایل این موضوع عدم آشنایی مردم با نام آنها و در نتیجه عدم بررسی شرایط مالی این مجموعهها است. زیرا غالبا افراد تمایل به خرید سهام شرکتهای نام آشنا اما گاها ضررده است.
این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که در نهایت روند رو به رشد مجموعه های دسته اول در تولید، فروش و درآمد موجب افزایش ارزش سهام آنها میشود. به طوری که در دوران ریزش و افت کلی بازار سهام، ارزش این سهمها به روند رو به بالای خود ادامه خواهند داد.
گروه دوم:
دسته دوم شرکتها و یا کارخانهها یا مجموعههایی هستند که به هیچ وجه عملکرد خوبی ندارند. به طوری که علاوه بر کاهش تولید، فروش و درآمد چه بسا در آستانه ضرردهی و حتی در مرز ورشکستگی هستند، اما سهام آنها توسط افراد در بازار به خوبی خریداری میشود.
برخی از معاملهگران بدون تحقیق و بررسی شرایط اقتصادی این مجموعهها صرف معروف بودن سهام یا تبلیغات کلامی اقدام به خرید سهام آنها میکنند. این استقبال در حالی صورت میگیرد که افراد هیچ گونه توجهی به شرایط مالی این مجموعهها ندارند. در حالی که بسیاری از آنها به شدت دچار مشکل مالی هستند، میزان تولید آنها نصف شده، میزان فروش به یک چهارم رسیده و هزینهها به شدت افزایش یافته است.
بهترین استراتژی برای بورس ایران در مواجهه با چنین سهامی چیست؟
آیا این سهام ها رشدی خواهند داشت؟؟
بله احتمال رشد خواهند داشت به این خاطر که معاملهگران زیادی بدون تحقیق و بررسی از شرایط اقتصادی مجموعههای مذکور و بدون اطلاع از شرایط مالی و هزیههای آنها سهام را خریداری میکنند.
اما سوال اصلی این است که رشد سهم و سوددهی آنها تا چه زمانی ادامه مییابد؟
متاسفانه باید بگوییم مقطعی کوتاه یا تا هنگامی که وضعیت کلی بورس مثبت و رو به رشد است .
در روزهای خوب بازار حتی سهمهای ضعیف هم رشد دارند اما دلیلی وجود ندارد که ما سهم ضعیف بخریم!
برای مثال در بازار بورس امسال ما شرکتی وجود داشت که با وجود ضررده بودن، سهام آن رشد زیادی داشت و بعد از مدتی سهام همان کارخانه دچار افت شدید شد که ارزش هر سهم آن از مبلغ حدود 1300 تومان به زیر 300 تومان کاهش داشت. بیش از 75 درصد افت و ریزش!!!
آیا با توجه به افت فعلی بازار بورس، کل بورس 75 درصد ریزش داشته؟؟؟
خیر؛ در همین بازار فعلی شرکتهایی هستند که روند آنها همیشه مثبت بوده. البته در مقاطعی با ریزش کلی بورس سهام آنها نیز افت و ریزش را تجربه کرده اما دوباره قیمت سهام آنها به قیمت قبلی برگشته و یا حتی افزایش نیز یافته است.
روند نزولی و افت بازار همیشه در کمین است. بعد از افت بازار این سهم های ضعیف و بد هستند که ریزش شدید آنها لطمات مالی سختی به خریداران خود میزند. اما سهمهای خوب دیر یا زود به روند قبلی خود بازگشته یا حداقل به قیمت خرید خود بازگشته و فرصت خروج به خریداران خود را میدهد.
گروه سوم:
گروه سوم باقی سهمهای بازار هستند که به دو دسته تقسیم میشوند:
الف) سهامی که نه وضعیت فاندامنتال (بنیادی) خیلی عالی دارند.
ب) سهامی که نه وضعیت فاندامنتال (بنیادی) خیلی بدی دارند.
حرکت این سهمها به چند فاکتور بستگی دارد:
سهم مورد نظر سهم بزرگ و شاخص ساز است؟ یا سهم کوچک است؟
سهمهای سنگین و شاخص ساز به راحتی بالا نمیروند و به شرایط مختلفی بستگی دارند. اما سهمهای کوچک را به راحتی میشود بالا برد.
صنعت و صنف سهم:
صنعت و صنف بسیار مهم هستند؛ برای مثال سهمهای فولادی سهمهای خوبی بودند و حتی با افزایش قیمت دلار هم میتوانستند کسب سود کنند. البته تصمیم دولت مبنی بر تعیین تعرفه توسط دولت و عدم صدور مجوز برای افزایش قیمت بر اساس روند افزایشی دلار، موجب کاهش نسبی ارزش سهام صنعت فولاد شد.
اخبار حوضه آن سهم:
توجه به اخبار که آیا خبر خاصی در آن حوزه وجود دارد یا نه ؟ گاهی یک خبر مثبت همه صنف را مثبت و گاهی یک خبر منفی تمام آن صنف را منفی و تحت و شعاع خود قرار میدهد.
گردش پول:
پول و سرمایه معمولا در سهمهای معمولی بازار گردش میکند؛ برای مثال پول زمانی در صنعت سیمان، گاهی در صنعت لاستیک و پلاستیک و گاهی در صنعت غذا یا دارو و …. در گردش است. این معاملهگر است که با آگاهی نسبت به شرایط و پیگیری اخبار بازار، صنعتی را که گردش پول در آن بیشتر شده را انتخاب کرده و در یک دوره زمانی از آن سود گرفته و سپس خارج میشود.
عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما
28
ممنون از شما دوست عزیز
لایک
سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون
تشکر کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه
براتون بشه
لایک
سپاس از شما دوست عزیز
لایک