دوره تحلیل تکنیکال مقدماتی به شما یکی از رایجترین روشهای پیشبینی قیمت در انواع بازارهای مالی مانند بورس اوراق بهادار، ارزهای خارجی و بازار طلا را میآموزد.
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال یکی از رایج ترین روشهای پیشبینی قیمت در بازارهای مالی است. این روش تحلیل در انواع بازارها مانند بورس اوراق بهادار، ارزهای خارجی و بازار طلا قابل استفاده است.
تحلیل تکنیکال به معنای مطالعه رفتار و حرکات قیمتهای بازار در گذشته به منظور پیشبینی روند قیمت در آینده است. بر اساس این نظریه همه عوامل تاثیرگذار بر بازار مانند عوامل سیاسی و اقتصادی در قیمت لحاظ شده است.
بر خلاف رویکرد تحلیل بنیادی، در این روش افراد به تعیین ارزش ذاتی سهم نمیپرداند. بلکه با بررسی نمودارهای قیمت و استفاده از ابزارهایی مانند شاخصهای تکنیکال یا اندیکاتورها قیمت را در آینده پیشبینی میکنند.
اصول تحلیل تکنیکال
چارلز داو موسس روزنامه وال استریت ژورنال و خالق شاخص صنعتی داوجانز است. میتوان گفت تحلیل تکنیکال بر اساس بررسیهای داو بر روی قیمتها و انتشار نتایج آن در قالب مقالاتی در وال استریت ژورنال شکل گرفت. نظریات داو بهعنوان اصول پایهای تحلیل تکنیکال استفاده میشود:
- همهچیز در قیمت لحاظ شده است. همه عوامل سیاسی، اقتصادي و … در قیمت لحاظ شده است .تغییرات قیمت تابعی از عرضه و تقاضاست. اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد قیمت صعودي میشود و اگر عرضه بر تقاضا پیشی گیرد قیمت کاهش مییابد.
- قیمتها بر اساس روند حرکت میکنند. هدف از ترسیم نمودار قیمت، شناسایی روند و پیشبینی جهت حرکت این روند است. بازار سه نوع روند دارد: روند صعودی، روند نزولی و روند خنثی.
- تاریخ تکرار میشود. الگوهای حرکت قیمت در آینده همان الگوهای حرکت قیمت در گذشته هستند.
منظور از قیمت در بازارهای مالی چیست؟
در بازارهای مالی، قیمتهای آغازین، پایانی، بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت در بازه زمانی مشخص اهمیت ویژه ای دارند. قیمت پایانی به دلیل نشان دادن آخرین وضعیت، بیشترین استفاده را در تحلیل تکنیکال دارد.
قیمت آغازین قیمت اولین معامله و قیمت پایانی، آخرین قیمتی است که سهم در طول دوره زمانی مشخص معامله میشود. بالاترین قیمت به بیشترین و پایینترین قیمت به کمترین قیمتی گفته میشود که سهم در بازه زمانی مشخص معامله میشود.
شاخص های تکنیکال
از مهمترین ابزارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال، شاخصهای تکنیکال یا اندیکاتورها هستند. اندیکاتور، مجموعهای از نقاط اطلاعاتی است که از به کار بردن یک فرمول براي قیمت یک سهم حاصل میشود. در واقع فرمول هر شاخص، مانند یک تابع عمل میکند. دادههای قیمت وارد فرمول میشود و بدین ترتیب یک نقطهی اطلاعاتی ایجاد میگردد.
با اینحال، یک نقطهی اطلاعاتی توضیح زیادی در اختیار ما قرار نمیدهد و ایجاد یک شاخص نمیکند؛ بلکه یک مجموعه از نقاط اطلاعاتی در یک دورهی زمانی لازم است تا یک شاخص تکنیکال به وجود آید و بتوان بر اساس آن به تجزیهوتحلیل پرداخت.
برخی شاخصها مانند میانگینهای متحرك، از فرمولهای ساده به دست میآیند و نحوه عملکرد آنها بهسادگی قابلفهم است؛ اما برخی دیگر مانند استوکاستیکها، فرمولهای پیچیدهتری دارند و براي درك کامل آنها نیاز به مطالعهی بیشتری هست. صرفنظر از میزان پیچیدگی فرمول شاخصهای تکنیکی، این شاخصها میتوانند دید منحصربهفردی نسبت به قدرت و جهت حرکت قیمت سهام ارائه بدهند.